tisdag 9 mars 2010

Jag spelleder Helvetesfortet, del 1

Igår spelleddes första biten av Helvetesfortet inför tre av mina spelare. Äventyrets inledning präglades inte av någon stark avsky, bara av en form av grådaskig sörja. Rollpersonerna saknade synbar anledning att leta information kring Nidländska Reningen, särskilt med tanke på att deras förflutna som legosoldater (vilket, märk väl, är inskrivet i äventyret) snarare borde antyda att de är ute efter pengar och jobb än att rädda världen. I vart fall lyckades jag få igång spelet lite, framför allt genom den väl beprövade taktiken att ge spelledarpersonerna lustiga röster.

Sedan, gud hjälpe oss, kom Talyros. Talyros, med sin pegas och sina svartalfsdödande pilar. Talyros, som för att tacka för hjälpen ger rollpersonerna ett sketet bär var, varefter han förklarar att de där bären egentligen inte har någon annan effekt för alver än att de smakar gott och är nyttiga, men att de har ett drös positiva extraeffekter för människor. Bären är bara någon sorts multivitamintabletter för honom, men likafullt kan snål-Talyros inte tänka sig att ödsla för många på rollpersonerna som nyss räddat hans liv. Rollpersonerna gick länge och grämde sig över detta, tills de insåg att Talyros enligt egen utsago kunde höra dem på sex dagsmarschers avstånd. Detta ledde till den skrämmande slutsatsen att han hade kunnat spionera på dem hela tiden de befunnit sig i staden Bedorum. I denna anda av paranoia avslutade vi för kvällen.

5 kommentarer:

 1. Genialt! Talyros är den egentliga ondingen i äventyret. :) Sex dagsmarscher är ju en jävligt lång väg, f.ö. Han måste ha ett ständigt sorl av ... allt ... i sitt huvud. Kanske därför han är så konstig?

  SvaraRadera
 2. Magnus: Det här förklarar ju också varför han bara ger dem ett bär var. Han vill verka schysst, men inte ge sina fiender en för stor chans.

  SvaraRadera
 3. Men vad gör bären? Spelarna kanske blir för bra om de får en massa stim-pack bär i början? Jag tycker att han ska vara ond, det blir ju en överaskning nu när dina spelare vet vad som komma skall i äventyret, plus att det verkar vara en sjuk provocerande skriven SLP

  SvaraRadera
 4. När kommer del 2? Jag väntar med spänning

  SvaraRadera