onsdag 10 juni 2009

En sölkorvs botgöring

Så skriver man igen. Att komma med förklaringar till uppehåll är bara tröttsamt, även om de inkluderar sprit, metal och bussburna finnar från Thailand, så vi går direkt på köttet: andra halvan av själva Nidlandsmodulen. Sist vi lämnade den hade vi sett en genomgång av Mizboallah, det "festliga" namnet på säkerhetstjänsten.

Det som följer nu är en genomgång av Vicotniks mörkermagi, vilken innehåller ett antal besvärjelser som kräver så hög effektgrad för att faktiskt vara bra att man lika gärna kan låta bli, och en beskrivning av den statliga tortyrkammaren Labraariet, vars metoder är livfullt beskrivna men föga originella (benknäckning, kastrering, ögonutpetning och så).

Därefter följer hela denna boks pièce de résistance: beskrivningen av den nidländska religionen, Kuzherismen! Vi vet vad vi har att vänta, inte sant?

Till att börja med: Kuzhers heliga skrift heter Kabbelhan. Jag har varken önskan eller förmåga att sätta mig in i Johans tankevindlingar, men de gick förmodligen något i stil med: "Om jag bara skriver saker om muslimer... hur ska jag då få in något om judar också?". Et voilá -- Kabbelhan. You dumb fuck. Vi får också nidlänningarnas trosbekännelse:
Kuzher är allt,
allt är Kuzher.
Jag ger mig till honom
och hans profet Vicotnik.
Det är nästan som om Johan försökt kopiera den muslimska trosbekännelsen -- antagligen den i sin enkelhet mest eleganta som finns -- men gjort en sådan stilistisk faceplant att näsbenet flugit upp i hjärnan som i en karatefilm. Det skulle i vart fall förklara ett och annat.

Vi lär oss sedan om tempel. Tempel där man inte får ha på sig skor. Tempel med lökformade kupoler. Tempel där man böjer sig mot Nidlands huvudstad och läser böner, något man också ska göra vid andra tider på dygnet. VI FATTAR DET NU JOHAN AUGH AUGH AUGH

Slutligen bjuds vi på lite information om vad som händer när äventyret är över, några SLPer, monster och kartor. Vi är därmed redo för äventyret. Men innan vi ger oss in på det... en bonusquizz!

Jajamen! Frågan lyder som följer: vem av snubbarna nedan är inte en skurk i Nidland?

9 kommentarer:

 1. Jag tror på nummer 3. Han ser mer ut att vara en skurk i, jag vet inte...var bor de slemmiga portugiserna i Ereb Altor?

  SvaraRadera
 2. Jag tror på nummer fyra, eftersom han tycks vara i en annan tecknarstil än övriga...=)

  SvaraRadera
 3. Nummer 3 måste helt klart vara en nedtonad magiller! :)

  SvaraRadera
 4. Ha! Nummer tre har uppenbarligen lurat två redan -- han är chef för Mizboallah, så uppenbarligen kan han det här med förklädnader. ;)

  SvaraRadera
 5. Nr 4 känns väldigt ... dansk.

  Trevlig artikel som vanligt. Hat är en vacker känsla. =)

  SvaraRadera
 6. Den danske bomben.. snyggt upplagt. Kul läsning igen.

  SvaraRadera
 7. Men det är ju som du sa i en tidigare artikel: hur fan kunde Äspel släppa igenom allt detta? Man fattar att någon enstaka tokig grej kan slinka igenom, men detta är ju verkligen helt bisarrt. Hade de ingen redaktionell granskning av materialet alls?

  SvaraRadera
 8. Sjöbergs syn på islam kanske delades av andra på Äventyrsspel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en kuggfråga!
   Vem saknas?
   http://chelsrenstem.files.wordpress.com/2013/05/hst2.png
   Såklart

   Radera